Begin je dag met een ochtendritueel

Of je nu een ochtendmens bent of niet: een goed gekozen ochtendroutine kan je helpen om de dag gezond en bewust te beginnen. Wil je dat ook eens proberen? Het hoeft niet lang te duren met tien supersnelle tips voor een goed begin van je dag. 

Vrijwel iedereen heeft een ochtendritueel. Misschien start je altijd met douchen, eet je elke ochtend een boterham met hagelslag, en kijk je bij het ontbijt even op Instagram of Facebook. Je hoeft daar allemaal niet over na te denken. En daar ligt een kans! Want hoe zou het zijn om je ochtendritueel iets gezonder te maken, met wat eenvoudige toevoegingen?

Sterke wilskracht

Elke ochtend opnieuw start je met een schone lei. Vaak is je wilskracht in het begin van de dag nog relatief groot: je bent nog niet moe van de dag en er zijn nog weinig obstakels op je pad gekomen. Daarom is de ochtend voor veel mensen een heel goed moment om even aan hun gezondheid te werken. Dat kan zijn door een extra gezond ontbijt, wat oefeningen te doen, te mediteren of een ochtendwandeling te maken. Sommige mensen nemen hun ochtendritueel namelijk zo serieus, dat ze eerder opstaan om een hele reeks gezonde gewoontes achter elkaar uit te voeren. Zo beginnen ze de dag heel efficiënt en gezond.

Verder lezen?

Bron: Gezondheidsnet.