Onze groep

Wandelgroep Het Kristal, Apeldoorn

In maart 2014 werd er door de wandelgroep voor het eerst gewandeld vanaf Het Kristal, Distelvlinderlaan in de wijk Zuidbroek te Apeldoorn. Samen wandelen is gezelliger.
Een initiatief van voormalige ‘Accres/Sportstimulering’ (nu SportService Apeldoorn) en de ‘gemeente Apeldoorn’ met medewerking van ‘Woningcorporatie De Woonmensen’ en ‘Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn’. De begeleiding gebeurde door medewerkers en oud-medewerkers van Sportstimulering en vrijwilligers van de vierdaagse. Na het stopzetten van de subsidie en daarmee de inzet van Sportstimulering hebben vrijwilligers deze taak met succes overgenomen. In de loop van de jaren is het aantal vrijwilligers uitgebreid.

Onze wandelgroep bestaat uit een groep mensen die, onder verantwoordelijkheid van wandelbegeleiders, wandelt in de wijk Zuidbroek en directie omgeving. Denk daarbij aan Park Zuidbroek, de Vellertheuvel met het kunstwerk de poema, het Mheenpark, Kanaal Noord en omgeving, het Drostendal, het terrein van GGNet; zelfs de wijk Osseveld, kinderboerderij Laag Buurlo, maar ook Marialust of Weteringsebroek.

Wandelen in drie groepen
We wandelen in drie groepen, zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen tempo kan wandelen. Een enkele keer wordt hier van afgeweken.
A. de vlotte wandelaars, die gemiddeld 6 tot 7 km wandelen;
B. de gewone wandelaars, die gemiddeld 5 tot 6 km wandelen;
C. de rustige wandelaars. die gemiddeld 4 tot 5 km wandelen.
De groepen vertrekken vanaf 10.00 uur, een paar minuten na elkaar.
In de maanden juni, juli en augustus om 9.00 uur!
Zorg, zeker bij warm weer, dat je water bij je hebt. Onderweg wordt dan ook een drinkpauze ingelast en als het nodig is, zelfs twee. Na afloop van de wandeling is er, tegen een kleinere vergoeding, gelegenheid om koffie, thee te blijven drinken in huiskamer van Het Kristal. Ook dit wordt geregeld door onze eigen vrijwilligers. De opbrengst, na aftrek van gemaakte kosten, komt ook ten goede aan onze Lief & Leed-pot.

Vrijblijvend wandelen zonder verplichtingen

Aan deelname aan de wandelgroep is geen lidmaatschap of financiële verplichting verbonden. Wie aanwezig is, loopt mee. Zo eenvoudig kan het zijn, zonder allerlei verplichtingen. Gewoon lekker meewandelen. Gezond en gezellig, samen wandelen.
Wandelgroep Het Kristal ontvangt geen enkele subsidie, maar wordt wel gezien als een buurtactiviteit in Het Kristal.
We beschikken op de vrijdagochtend wel over een ‘Lief & Leed-pot’ waar onze wandelaars zo nu en dan geheel vrijblijvend een bijdrage in stoppen. Hiermee kunnen we dan aandacht geven aan speciale persoonlijke gebeurtenissen en betalen we onze extra activiteiten.
Onze wandelgroep is, mede door enthousiaste wandelaars en vrijwilligers, gegroeid tot wat we nu zijn, een sociaal sterke groep senioren. Niet voor niets staat er in ons logo ‘walking & talking’!
Al ruim 9 jaar aan de wandel…!