Over ons

Wandelgroep Het Kristal, Apeldoorn

In maart 2014 werd er voor het eerst gewandeld vanaf Het Kristal, Distelvlinderlaan in de wijk Zuidbroek te Apeldoorn.
Een initiatief van Accres/Sportstimulering en de gemeente Apeldoorn met medewerking van Woningcorporatie De Woonmensen en Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn. De begeleiding gebeurde door medewerkers en oud-medewerkers van Accres/Sportstimulering en vrijwilligers van de vierdaagse. Na het stopzetten van de subsidie en daarmee de inzet van Sportstimulering hebben vrijwilligers de taak overgenomen.

De Wandelgroep Het Kristal is een groep mensen die, onder verantwoordelijkheid van vrijwilligers, wandelt in de wijk Zuidbroek en directie omgeving. Denk daarbij aan Park Zuidbroek, de Vellertheuvel met het kunstwerk de poema, het Mheenpark, Kanaal Noord en omgeving, het Drostendal, het terrein van GGNet; zelfs de wijk Osseveld, kinderboerderij Laag Buurlo, maar ook Marialust of Weteringsbroek.

Aan deelname aan de groep is geen lidmaatschap of financiële verplichting verbonden. Wie aanwezig is, loopt mee. Zo eenvoudig kan het zijn, zonder allerlei verplichtingen. Gewoon lekker meewandelen. Gezond en gezellig, samen wandelen.
We beschikken op de vrijdagochtend wel over een ‘Lief & Leed-pot’ waar onze wandelaars zo nu en dan vrijblijvend een bijdrage in stoppen. Hiermee kunnen we dan aandacht geven aan speciale persoonlijke gebeurtenissen en betalen we onze extra activiteiten. Wandelgroep Het Kristal ontvangt geen enkele subsidie, maar wordt wel gezien als een buurtactiviteit in Het Kristal.
Onze wandelgroep is, mede door enthousiaste wandelaars en vrijwilligers, gegroeid tot wat we nu zijn, een sociaal sterke groep senioren. Niet voor niets staat er in ons logo ‘walking & talking’!
Al ruim 6 jaar aan de wandel…!

Promotiefilmpje Sportstimulering

Vorig jaar maart zijn er door Accres filmopnames gemaakt voor een promotiefilm over Sporstimulering. Ook bij onze wandelgroep zijn toen enkele opnames gemaakt, tijdens ons vertrek voor de wandeling op vrijdagmorgen. Via deze link is dit filmpje te bekijken. Kies voor het filmpje over ‘Sportstimulering’.
Mocht dit niet werken dan is op YouTube dit filmpje ook te vinden. Wil je weten of je ook te zien bent op dit filmpje, kijk dan zelf even. Altijd leuk om te zien.

Sportstimulering
Sportstimulering is een ‘club’ gespecialiseerde en enthousiaste sportprofessionals die graag voor iedereen in de gemeente Apeldoorn aan de slag gaat. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende (sport)organisaties om de jeugd te laten sporten, worden er activiteiten georganiseerd om ouderen te laten bewegen en elkaar te ontmoeten en worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen met een (lichamelijke) beperking. Bijvoorbeeld Sport van de maand, sportdagen en sportinstuiven worden ingezet om iedereen laagdrempelig kennis te laten maken met verschillende sporten. Daarnaast wordt Sportstimulering ingezet als middel om mensen te activeren en te betrekken bij de buurt. Dat levert een actieve en betrokken gemeenschap op en stimuleert tevens de (burger) participatie en bevordert de leefbaarheid.