Mentale gezondheid

Dat het belangrijk is om fysiek gezond te blijven, weten we allemaal. Gelukkig komt er ook steeds meer aandacht voor mentale gezondheid. Want lekker in je vel zitten is minstens zo belangrijk. Een goede mentale gezondheid is niet vanzelfsprekend: veel mensen voelen zich angstig, hebben last van depressieve gevoelens of ervaren langdurig stress. 

De Hersenstichting wil je het belang van gezonde mentale hersenen laten zien. Iedereen is mentaal kwetsbaar. Er gebeuren in het leven dingen die je aan het wankelen brengen. Maar de mate waarin iemand van zijn stuk wordt gebracht, verschilt. Door goed voor je lichaam en geest te zorgen, kun je weerbaarder worden voor ingrijpende gebeurtenissen. Maar hoe zorg je nu goed voor je lichaam en geest? Daarover vertellen zij je graag meer.

In de week van 3 t/m 10 oktober 2021 wil de Hersenstichting het belang van een gezonde geest onder de aandacht brengen en het onderwerp mentale gezondheidsproblemen bespreekbaar maken. Op deze pagina van de website geven zij je informatie en tips om mentaal gezond te blijven en brengen we psychische problemen onder de aandacht. Daarnaast krijg je een overzicht van de activiteiten en acties in deze week.

Hoe gaat het echt met mij?

Stelt u zichzelf weleens die vraag? We zorgen voor ons lichaam, werken aan onze fysieke gesteldheid, we proberen te zorgen voor voldoende slaap, gezond eten en voldoende beweging. Denken we ook aan de gezondheid van onze geest? Iedereen worstelt weleens met donkere momenten. Mentale weerbaarheid maakt onderdeel uit van wie we zijn, het is een onderwerp dat ons allemaal raakt!