De tuin groeit mij boven het hoofd

Hoe blijf je overeind als jijzelf en de tuin een dagje ouder worden? 
Denk niet: ik ben nog lang niet zover. Of: we zien wel waar het schip strandt. Want voor iedereen zal ooit het moment komen waarin het werk in de tuin steeds zwaarder valt. Het is een sluipend proces, maar je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Wat doe je als het tuinwerk je boven het hoofd groeit?
Je kunt de tuin verharden, met straatstenen of tegels. Dan krijg je een parkeerplaats. En het zit er dik in dat het verharden van de tuin straks bij gemeenteverordening verboden gaat worden. Want hoe meer verharding, hoe vaker de straat na een hoosbui onder water zal staan. Je kunt de tuin vol laten storten met steenslag. Dan krijg je een kattenbak. Het water kan weg, dat wel, maar mooi is anders en bijen en vlinders zul je in je kattenbak niet aantreffen.
Lees verder…..

Tuinhulp nodig?

Niet iedereen is een kampioen in tuinieren. Of als je er simpelweg geen tijd voor hebt is het handig om een tuinhulp in te schakelen. Voorheen was het misschien lastig of te duur om een bedrijf te laten komen. Kijk eens op de website tuinhulpen.nl, misschien is iemand in de buurt die het meeste werk voor jou doet.

Echt een hovenier nodig?

Soms heb je voor echt groot onderhoud of het aanleggen, veranderen van een tuin een echte hovenier nodig. Neem dan een kijkje op de website van hovenier.nl met een overzicht van bijna alle hoveniers in Apeldoorn en omgeving.

Andere mogelijkheden

Ben je lid van Zorgzaam? Dan hebben zij ook mogelijkheden om hulp te bieden en dat geldt niet alleen voor tuinonderhoud.
Ook bij deKAP kun je hulp krijgen voor kleine klusjes in de tuin. Ook kun je daar voor andere hulpvragen terecht.
Misschien is NLvoorelkaar iets waar je ook aan kunt denken. Een landelijk werkende organisatie die hulp kan bieden bij alle soorten van ondersteuning.

Wacht niet te lang, zoek op tijd hulp

Ook de WMO biedt mogelijkheden om hulp op allerlei gebied te krijgen. Het is vaak niet alleen de tuin, maar meestal zijn er ook andere dingen die problemen gaan geven. Praat er over met familie, goede vrienden of buren.