52 weken duurzaam

De website 52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Samen onderzoeken wat er wel kan. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis. 

Je maakt je zorgen over de aarde, het smelten van de ijskappen, klimaatverandering, maar het voelt zo ontzettend groot en heftig. Wat kan jij nou doen in je eentje? Je wilt echt wel iets bijdragen. Je weet alleen niet waar je moet beginnen en zoekt een startpunt. Een wegwijzer, met duidelijke en leuke opdrachten. Je moet al genoeg in je leven, je wilt vooral duurzamer worden als het ook leuk is. Of lekker. Of gezond. Of als het je geld kan besparen. Je houdt van impact: je wilt graag zien dat je verschil maakt. En samen met een grote groep maak je pas echt meters. Je houdt ook wel van een uitdaging.

Wij denken dat we met elkaar op een gemakkelijke manier veel duurzamer kunnen worden. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door leuke en verrassende dingen te onderzoeken die NU al voelen als winst. Om zo je eigen versie van een duurzame leefstijl te ontwikkelen.
We streven naar 52.000 deelnemers. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Dus geweldig als je nu al je gezin, je buren, vrienden en collega’s inspireert om ook mee te doen.
Wij nodigen je uit om je eigen leven stapje voor stapje duurzamer te maken. We focussen op acties die ons leven leuker, mooier, gezelliger, goedkoper en gezonder maken. Want dan is het veel makkelijker vol te houden én bereiken we meer. Win-win dus.


’52 weken duurzaam’

Hoe werkt het?

  • We geven je iedere week een nieuwe uitdaging. 52 weken lang. Met steeds een ander thema. Zodat jij kan uitproberen wat bij jou past. Er zijn zes thema’s: Voeding, Energie, Circulair, Groen, Mobiliteit of Leefstijl.
  • Je krijgt een email met de teaser en de link. De uitdaging zelf staat op onze website.
  • In onze besloten Facebookgroep en op Instagram (#52wekenduurzaam) delen we bovendien onze ervaringen en impact. En inspiratie. Daar worden we blij van, we steken er wat van op en we kunnen elkaar een hart onder de riem steken.
  • Het is natuurlijk mooi als je elke week meedoet en de 52 weken volmaakt, maar het is niet erg om een weekje over te slaan. Zin om mee te doen en de lol van experimenteren staan voorop.
  • Is de uitdaging al gesneden koek voor je? En heb je ook de grotere stap al gedaan? Kijk dan zelf waar jouw uitdaging nog ligt in dit thema. En hoe kun je anderen in je omgeving inspireren en misschien wel helpen hier een stapje in te zetten.

Allemaal redenen om eens een kijkje op hun website te nemen. Misschien is het iets voor jou om deel te nemen of haal je er ideeën uit die je zelf kunt toepassen. Er is meer mogelijk dan je denkt om de wereld duurzamer te maken. Het begint klein en ook jij kunt daaraan bijdragen.