Hoe blijf je positief in de donkere maanden?

De zomer is bijna voorbij en we gaan richting de donkere maanden van het jaar. Voor de een geen enkel probleem, maar voor anderen wel. Deze mensen ervaren meer sombere gedachten in de herfst- en wintermaanden dan tijdens de lente en de zomer.
In de winter hebben veel mensen last van zogenaamde ‘wintermalaise’. Dat heeft alles te maken met het licht en je hormonen. ‘De dagen worden korter’, zeggen we als het winter wordt. Het grappige is dat een dag in de zomer net zolang duurt als in de winter. Wat we bedoelen is dat de zon in de winter minder uren boven de horizon uitkomt dan in de zomer. Dat kan behoorlijk wat gevolgen hebben voor je lichaam. We houden nog net geen winterslaap, maar veel mensen ervaren dat het in de winter allemaal een stukje minder gaat. Heb jij ook behoefte aan licht, lucht en vrolijkheid tijdens deze sombere, donkere dagen? Beïnvloeden regen en storm jouw stemming? Dan heb je positieve energie nodig.

Op de volgende websites is meer te lezen over wat er aan te doen is. Allereerst een artikel op de website van Radar. Meer informatie over de winterdag is te vinden op de website van SamenGezond. Ook de website van SoChicken en Psyned is genoeg te vinden.
Natuurlijk vergeten we niet onze eigen gouden tip: blijf wandelen en dat niet alleen op de vrijdagmorgen! Wandelen en na afloop samen even bijkletsen bij een bakkie koffie of thee doet wonderen. Voordat je het inde gaten hebt, worden de dagen weer langer…. Nee, de dagen worden niet langer, maar de zon laat zich wat eerder en langer zien!