2019 Extra wandeling Loenermark

Na een begin met enkele spetters hebben we zaterdag 17 augustus een prachtige wandeling gemaakt over de Loenermark. Vanaf 9.00 uur werd vertrokken vanaf Het Kristal in vier auto’s. Met 15 deelnemers werd tegen 9.30 uur gewandeld vanaf het parkeerterrein bij de schaapskooi. De tocht verliep eerst door een bosgebied en daarna bij droog weer over de prachtig bloeiende heide van de Loenermark. Er werd daarna een bezoek gebracht bij de IJkbasis Loenermark, een rijksmonument. Meer informatie daarover is te vinden op de website van De Hollandse Cirkel en de website van het Kwartier van Nijmegen.
De tocht voerde verder over de heide naar weer een mooi uitzichtpunt. Jammer dat het niet helemaal helder was, er kon niet zo ver gekeken worden als verwacht. Het laatste stuk ging door het mooie bos van de Loenermark met al verschillende paddestoelen. Over de schaapsweide werd de schaapskooi (zonder de schapen) bereikt. Daar was gezorgd voor koffie of thee met versnapering en helaas wat regen. Dit mocht allemaal de stemming niet drukken. Na een klein stukje wandelen kwamen we terug bij ons vertrekpunt en gingen weer terug naar Het Kristal.
De uitzetters en de koffie/thee voorziening weer bedankt voor deze weer mooie extra wandeling! En natuurlijk ook de mensen die bereid waren om te rijden voor ons!
Informatie en route met gpx-file kunt u hier downloaden.
Nog één te gaan dit jaar, op zaterdag 5 oktober. Waar naar toe? Dat houden we nog in beraad.