Pas op voor deze manieren van oplichting

Opgelicht worden is een nare ervaring. Het overkomt veel mensen, want de daders zijn vindingrijk. Bezoekers van IkWoonLeefZorg stuurden ons hun ervaringen. Deze manieren van oplichting komen veel voor. Zorg dat u er niet intrapt. Babbeltrucs aan de deur en phishing e-mails zijn inmiddels bij veel mensen bekend. Dat weten oplichters ook en daarom zijn ze altijd op zoek naar nieuwe manieren om slachtoffers te maken. De nieuwste oplichtingspraktijken laten zien hoe vindingrijk en professioneel ze te werk gaan.

Corona-oplichting

Het komt oplichters goed uit dat veel mensen in deze tijd vaak thuis zijn. Ze melden zich aan de deur als nep-medewerkers van gezondheidsdiensten, zoals de GGD. Met een babbeltruc over het ‘coronavaccin’ of een ‘coronacheck’ proberen ze bij u binnen te komen. Eenmaal binnen ‘inspecteren’ ze iedere kamer om te kijken of deze schoon is. Ze kunnen daarbij meteen spullen stelen of alleen rondkijken of er iets te halen valt. Dan komen ze later terug om in te breken. Laat nooit zomaar iemand binnen die u niet kent. Vraag om een legitimatie en laat hem of haar bij twijfel niet binnen.

Lees verder…..

Senioren en Veiligheid

In het kader van de campagne Senioren en Veiligheid worden in september 2020 vier webinars (online uitzendingen) georganiseerd. De presentatie is in handen van Catherine Keyl. In elk webinar wordt ingegaan op een specifieke vorm van criminaliteit waar senioren slachtoffer van worden. Kijk verder op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Ook je eigen bank heeft meer informatie over dit onderwerp. Ga daarvoor naar de website van je bank.
Neem even de tijd om dit alles door te nemen. Dit kan veel narigheid voorkomen. Beter vooraf goed geïnformeerd dan achteraf merken dat je er toch ingetuind bent. Het overkomt ons allemaal wel eens.