Om deze dagen door te komen

Nu het voor veel mensen aardig frusterend begint te worden om bijna de hele dag thuis te zitten is het van belang om positief te blijven. Niet altijd makkelijk en soms mag je je wel even afreageren… Misschien een goed idee om onderstaande video’s uit bijvoorbeeld de natuur eens te bekijken. Ik weet zeker dat je dan een glimlach niet kunt onderdrukken. Ga ook eens virtueel op reis… Dan heb ik mijn doel bereikt en geef ik je iets anders om aan te denken.
Maar het belangrijkste is toch om te blijven uitkijken naar het moment dat we weer samen kunnen wandelen en gezellig na afloop koffie of thee kunnen drinken. Ik kijk uit naar de vrijdagmorgen, jij ook?

Vroege vogels
Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als ‘advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu’ maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
www.bnnvara.nl/vroegevogels/videos

Omroep Gelderland
BuitenGewoon is het natuurplatform van Omroep Gelderland. Op deze website vindt u alles over BuitenGewoon op televisie en radio, maar u krijgt ook natuurnieuws, mooie foto’s en wandelroutes.
www.omroepgelderland.nl/buitengewoon
Op zondag 29 maart 2020 was er een speciale uitzending gemaakt over het Park Zuidbroek.
www.omroepgelderland.nl/nieuws

Geldersch Landschap & Kasteelen
Vele prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Met uw steun houden we het zo mooi, zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.
www.youtube.com/user/GLGK1929/videos

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 273.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.
www.youtube.com/results?search_query=staatsbosbeheer

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.
www.youtube.com/user/natuurmonumenten/videos

De magie van de gulden snede
Misschien wel eens van gehoord? De gulden snede duikt op allerlei onverwachte plaatsen op, zoals in de architectuur, bij de lengte van je vingerkootjes, bij bloemkolen en filmsterren. Verwonder je wat de gulden snede is, en hoe je zelf de gulden snede kunt ontdekken, maar ook dat we er ook weer niet te magisch over moeten denken: het is maar een van vele patronen die we in de natuur kunnen terugvinden.
www.youtube.com/playlist

De Veluwenaar
Uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzanden. Oeroude zandwegen en grafheuvels. Kleine dorpen, boerderijen en kastelen sieren het landschap. Natuur, cultuur en historie, drie elementen die kenmerkend zijn voor de Veluwe.
www.de-veluwenaar.nl/filmpjes/

Nederlandse natuurfilms
Soms betreft het een lokale productie, soms een afstudeerproject. Ze zijn gemaakt door zowel amateurs als professionals. Maar aan elke film is te zien dat deze met veel liefde voor de natuur gemaakt is. Nederlandse natuurfilms zijn mooie bronnen vol inspiratie voor de natuurfotograaf.
www.natuurfotografie.nl/nederlandse-natuurfilms-te-zien-op-youtube/

Natuurfilms
Op het YouTube kanaal zijn veel natuurfilms te vinden, goede en minder goed gemaakte. Ieder zijn smaak. Maar er zitten ook pareltjes natuur tussen.
www.youtube.com/results?search_query=natuurfilms

Bird Song Opera
An audiovisual Twitterstorm performed by our feathered fellows.
Keep the birds on singing: like and share the clip.
www.youtube.com/watch?v=IMXD4h5w8D8&t=22s

Paul Dining Wildlife
I have produced hundreds of wildlife videos showing off the rare birds and the not so rare birds, plus videos of the most spectacular places to visit in Beautiful Cornwall.
www.youtube.com/user/GoldfinchGarden/videos

XL Creations
Korte drone video’s en niet alleen van de Veluwe. XL Creations is a Creative Studio for Web, Design & Video. All footage on this channel is shot in high (4K) video quality with drones. We hope you enjoy our videos as much as we do making them.
www.youtube.com/channel/UCRpRhL-mgQTYFYkdjkaajbg/videos

BBC Earth
De BBC mag natuurlijk niet vergeten worden in dit rijtje.
Celebrating nature, science, space and the human race, BBC Earth brings you face to face with heart-pounding action, mind-blowing ideas and the sheer wonder of being part of this amazing planet we call home. BBC Earth is the official channel of well-known Sir David Attenborough series such as Planet Earth, Frozen Planet and Blue Planet II. It is also where you can find fantastic nature and wildlife documentaries such as Life of Mammals and classics like Planet Dinosaur.
www.youtube.com/user/BBCEarth/videos

Expoza Reise
Wollen Sie die ganze Welt bereisen? Expoza Travel ist Ihr passender Reise-Kanal. Wir bringen Sie zu den schönsten und interessantesten Orten der Welt. Lassen Sie sich inspirieren mit unseren Reiseberichten, Städte- und Länder-Portraits und Naturfilmen. Besuchen Sie viele Stätten des Weltkultur-Erbes Unesco, erleben Sie Abenteuer- Dokumentationen oder entspannen Sie einfach… Nun können Sie die Welt entdecken mit Expoza Travel.
www.youtube.com/channel/UCUD3J1DYY-D2KfwAPpSWDBw/videos

Doculinktv
Op het Doculink.tv Youtube kanaal vind je wekelijks een interessante documentaires. Elke week een nieuw onderwerp: natuur, oorlog, wetenschap of cultuur.
www.youtube.com/user/doculinktv/videos

Nature Relaxation Films
Nature Relaxation™ is a premium niche video brand specializing in the production of artistically rich, ambient nature films & video scenes. Independently produced by David Huting in San Diego California, Nature Relaxation™ films sweep audiences on alleviating, awe-inspiring journeys to exotic & iconic destinations, designed to provide viewers with immediate and lasting stress relief therapy through audiovisual stimulation & wonder.
www.youtube.com/user/dhuting/videos

Dit is maar een greep uit de soms prachtige films die er te vinden zijn. Misschien heb je de mogelijkheid om je computer of telefoon met je tv te verbinden. Zo kun je allemaal genieten van al het moois wat de aarde ons bied en helaas ook geboden heeft.
Geniet er van nu het nog kan…!