De Veluwe dichterbij

Elke maand een video over onderwerpen rond Apeldoorn

Soms kom je op internet mooie filmpjes tegen, vaak over de Veluwe. Niet direct van grote film- of tv-bedrijven maar eerder van andere (semi-)professionals of mensen die dit voor hun hobby doen. Het resultaat is er vaak zeker niet minder om en hebben ook meer aandacht verdiend.
Op onze website willen we hier elke maand een link plaatsen naar een mooie video. Geniet, de natuur heeft ons zoveel moois te bieden!

Juli 2020
De keuze voor deze maand is een video uit 2013, maar daarom niet minder. Een stukje geschiedenis juist nu dat in en bij het paleis weer een grote renovatie plaatsvindt.
Een video van Henk Bouwmeester: ‘Paleis Het Loo, het Oude Loo en de kroondomeinen’. Foto en filmfragmenten over de renovatie van de tuinen, de Kroondomeinen, het hertenkamp, het oude Loo en de vroegere bewoners en gebruikers van het Loo.
Bekijk de video hier.

Juni 2020
Voor de maand juni heb ik gekozen voor ‘Unieke beelden van het wild op de Veluwe’. Deze film is gemaakt door Henk Koster: Deze beelden zijn door mij gemaakt, op de vrije wildbaan, in en nabij de bossen van de gemeente Nunspeet. Het is uniek om deze beelden vrij te geven en ik wil daarmee laten zien dat tijd, moeite en vooral geduld beloond worden. Kijk, geniet en laat je enthousiast maken om zelf dit verborgen leven op te zoeken.
Bekijk de video hier.

Mei 2020
Voor de maand mei beginnen we met twee video’s uit 2011! Gemaakt door AerialMediaTeuge: ‘Nederland van boven’. De keuze is gemaakt omdat hierin een deel van Zuidbroek is te zien in 2011; Het Kristal is duidelijk te zien tussen de weilanden. Nederland vanaf boven gezien. Vlucht vanaf Teuge over de Veluwe. Filmpjes zij gemaakt met een GoPro HD 2 vanaf de onderkant van een Cessna 172.
Bekijk de de eerste video hier. De tweede video hier.