Kootwijker Duin- en Veentocht en de Veluwse Midwienterkuiertòch 2021 afgelast

Tot hun grote spijt heeft de Wandelcommissie Apeldoorn e.o. het besluit genomen de beide nog resterende wandeltochten, de Kootwijker Duin- en Veentocht en de Veluwse Midwienterkuiertoch, niet door te laten gaan. Deze stonden gepland in november en december 2021.

Toen in april/mei de vooruitzichten wat betreft Corona er iets gunstig uitzagen was er heel voorzichtig begonnen met de voorbereiding van beide bovengenoemde tochten. Routes werden gecontroleerd, in concept opgesteld en de beschrijvingen werden verwerkt. 

Helaas stak toen, wat was te verwachten, de Delta-variant de kop op en ging het weer de verkeerde kant op en ondanks dat het er wellicht op dit moment weer iets gunstiger uitziet kan worden verwacht dat in het najaar de kaarten weer anders liggen. Vanwege deze onzekerheid maar ook de onduidelijkheid in de regelgeving hebben een groot aandeel in onze besluitvorming gehad. Bovendien willen zij geen enkele wandelaar, maar zeker ook niet onze vrijwilligers, aan een mogelijke besmetting blootstellen. Daarbij komt dat het in onze ogen absoluut geen taak voor vrijwilligers kan en mag zijn om deelnemers te vragen en controleren of ze wel of niet gevaccineerd zijn of iets dergelijks.

Lees verder…..