Gratis training: HersenCoach en blijf in beweging!

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om je hersenen fit te houden. Onder andere gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen het risico op hersenaandoeningen, zoals dementie, verkleinen. Volg de gratis online training HersenCoach en ga samen met onze hersenexperts aan de slag! Ontvang zeven weken lang elke zondag een e-mail waarin onze hersenexperts wetenschappelijk onderbouwde tips, opdrachten en uitleg geven. In zeven weken leer jij op een leuke manier hoe je je hersenen fit kunt houden! Doe jij ook mee?
Ga naar: www.hersenstichting.nl/hersencoach/

Blijf in beweging en houd contact met elkaar

Het Coronavirus (covid-19) heeft een grote invloed op onze samenleving. Ook wij vinden het belangrijk dat we elkaar helpen en dat we ons houden aan de voorzorgsmaatregelen. We willen daarom benadrukken dat het belangrijk is dat we met elkaar in contact blijven (op een veilige manier) en onze hersenen actief houden.

Op deze pagina geven we (Hersenstichting) tips, beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we informatie over het coronavirus in combinatie met (de gevolgen van) een hersenaandoening.  

Maak wandelen leuker met de gratis Ommetje-app

Wandelen houdt je hersenen gezond. De app Ommetje motiveert je om dagelijks een ommetje te lopen. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. De app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij deelt regelmatig een hersenfeitje. Loop je mee?
Ga naar: www.hersenstichting.nl/ommetje/ en download de app.