Minder zout en toch lekker gezond

Zonder dat je het merkt, krijg je meer zout binnen dan goed is voor je nieren. Doordat alledaagse producten meer zout bevatten dan je denkt. Vaak heb je dan ook niet door of je in de supermarkt een goede of zoute keuze maakt. Ongeveer 85% van de Nederlanders krijgt te veel zout binnen, vaak zonder het zich te realiseren. Alledaagse producten uit de supermarkt bevatten veel meer zout dan je vaak denkt. Teveel zout kan de nieren beschadigen. Vleeswaren, kant-en-klare vleesvervangers, kaas, sauzen, smaakmakers en bewerkt vlees dragen in grote mate bij aan de te hoge gemiddelde zoutinname. Gelukkig zijn er genoeg gezonde én eenvoudige alternatieven! 

Wil je je bewust worden van je eigen zoutinname en leren hoe je met minder zout toch lekker kunt eten? Bekijk dan de nieuwe campagne “Goed of zout” van de Nierstichting. Veel mensen willen wel minderen met zout. Uit recent onderzoek blijkt dat het om ruim 1 op de 3 mensen gaat, met als belangrijkste reden de gezondheid. Bijna de helft van de mensen twijfelt nog of ze zout willen minderen. Bijvoorbeeld omdat ze niet zo goed weten hoe ze lekker kunnen koken met minder zout. De Nierstichting laat in de nieuwe campagne zien dat zoutbewust eten zeker heel smakelijk kan zijn.