Beweegplan voor senioren

Regelmatige lichaamsbeweging nemen is een gewoonte die iedereen zou moeten hebben, ook na de leeftijd van 65 jaar. Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid en helpt de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Er bestaat een aanbevolen beweegplan voor senioren. De Wereldgezondheidsorganisatie en de Centers for Disease Control and Prevention bevelen senioren aan om gemiddeld 150 minuten per week aërobe activiteit te beoefenen. Desondanks halen slechts weinigen de normen.

Daarom is het dringend noodzakelijk een beweegplan voor oudere volwassenen op te stellen. Als het lichaam ouder wordt, wordt een reeks fysiologische en morfologische veranderingen in gang gezet die het leven na de leeftijd van 65 jaar kunnen belemmeren.

Hoewel dit proces niet kan worden gestopt, kunnen we een reeks gewoonten ontwikkelen die bijdragen aan wat bekend staat als actief ouder worden. Lichaamsbeweging maakt deel uit van deze gewoonten.

Op onderstaande website is hierover een interessant artikel te lezen. Ook geeft het inzicht en tips om op latere leeftijd genoeg beweging te krijgen en fit te blijven. Het lezen zeker waard.

Lees verder…