7e jaargang, uitgave: vrijdag 18 februari 2022
nieuwsbrief voorjaar 4
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 50

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Geen maatregelen meer bij het wandelen!

"Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Eenmaal binnen op de locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer."

Voor de wandelgroep in Het Kristal gelden dus geen maatregelen meer en kunnen we weer gewoon starten om 10.00 uur. Het vertrek is dan weer als vroeger, elke groep een paar minuten na elkaar. Ook onze nazit met koffie of thee is weer zonder beperkingen.

"Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen wel verstandig om u nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik."

7 maart 2022: 8 jaar wandelgroep

Op 7 maart is het precies acht jaar geleden dat de wandelgroep is gestart. We kunnen rustig stellen dat, ondanks de nodige tegenslagen in de afgelopen twee jaren en die hebben overwonnen, nog steeds bestaan. Daar hebben we allemaal ons aandeel aan gehad. We doen het allemaal samen. Op vrijdag 4 maart zullen we ons 8-jarig bestaan vieren. Om alles netjes te laten verlopen willen we graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Daarom vragen we om je aan te melden. Dan zorgen wij er voor dat er na het wandelen genoeg zitplaatsen zijn en dat er voor iedereen de juiste aandacht is. Graag opgeven vòòr dinsdag 1 maart via de bekende kanalen, e-mail, whatsapp of telefoon. Dit geldt ook als je alleen van plan bent voor de nazit te komen. De koffie of thee staat gereed vanaf 10.30 uur.
kaartje 90x55 8jaar

Wandelen: een prikkel voor gezond gedrag

Onze zintuigen moeten door onze huidige leefwijze zoveel prikkels verwerken, dat dit negatieve consequenties kan hebben voor onze gezondheid. Door lawaai van buiten, industrieel voedsel, mobieltjes, uren achter de computer, een overdaad aan spullen in je huis, stress of gebrek aan slaap kunnen we onze prikkels niet goed reguleren met alle gevolgen van dien. Hierdoor voelen we ons moe, lusteloos en hebben een gebrek aan energie. Een vaak zittend bestaan is een van de grootste risicofactoren voor het ontstaan van stofwisselingsproblemen en gezondheidsklachten. Dat verhoogt het risico op overgewicht, maar dat is niet het enige. Deze ondermijning van je lichaam is een gestage route naar diabetes en hart- en vaatziekte, een te hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol, terwijl bewegen de bloedsomloop stimuleert en deze aandoeningen juist voorkomt.
Verder lezen?

Alles kan weer open in 3 stappen

Het kabinet heeft afgelopen dinsdagavond in een persconferentie versoepelingen van de coronaregels bekendgemaakt.
Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.
Op 15 maart beoordeelt het kabinet onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.
Op de website van de rijksoverheid zijn alle stappen te lezen.

Steeds verder in sociaal isolement?

Het leven in de huidige tijd lijkt of mensen steeds verder in een sociaal isolement komen. Steeds minder sociale contacten versterken het gevoel van eenzaamheid, al is dat niet hetzelfde.
Boodschappen doen we bijna niet meer zelf en worden gewoon thuisbezorgd. We bestellen steeds meer online en de pakketdiensten rijden af en aan door de straat. Een praatje in de supermarkt of bij de kassa doen we steeds minder; zelf-scannen wil de supermarkt zo graag promoten. Scheelt weer personeel. De sociale functie van de buurtwinkel is al tientallen jaren verdwenen. Alles wat we tegenwoordig sociaal actief noemen, gebeurt vaak op de smart-phone. Digitale vrienden, niet meer te tellen! Dit laatste heeft niets te maken met het sociale leven waar we niet buiten kunnen.
Verder lezen?

Volg ook de andere berichten op onze website!

Email Marketing Powered by MailPoet