7e jaargang, uitgave: woensdag 26 januari 2022
nieuwsbrief winter 2
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

Weer aan de wandel

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

We gaan weer aan de wandel!

Ja, het is echt waar, vrijdag 28 januari 2022: we gaan weer als groep wandelen!
Na de persconferentie van dinsdag 25 januari zijn de regels ook voor buitenactiviteiten versoepeld. We gaan voorlopig weer starten volgens de indeling zoals we die ook voor de gedwongen stop hadden. Deze regels worden hieronder vermeld.
Wanneer we na afloop samen in het Kristal iets kunnen drinken is nog onzeker, dat komt later ook wel weer. Waarschijnlijk vanaf volgende week vrijdag, daar hebben we ook de toestemming van Het Kristal voor nodig.

Maatregelen groepswandelen vanaf 28 januari

Hieronder geven we aan met welke de regels we weer kunnen wandelen.
 • We gaan weer wandelen, maar wel aangepast.
  De A-groep (±6,5 km, vlotte wandelaar) vertrekt om 09.50 uur (tien voor tien);
  De B-groep (±5,5 km, gewone wandelaar) vertrekt om 10.00 uur;
  De C-groep (±4,5 km, rustige wandelaar) vertrekt om 10.10 uur (tien over tien).
 • Verzamelen buiten naast de hoofdingang, maximaal 10 minuten voor vertrek. Mocht het echt slecht weer zijn dan kan er in de huiskamer gewacht worden, maar een mondkapje is dan verplicht. Wachten doen we niet in de hal. We houden rekening met de bewoners en de andere gebruikers van Het Kristal.
 • De 1,5 meter regel houden we bij het verzamelen en eventueel wachten onderweg aan. Tijdens het wandelen zelf is het niet direct nodig om 1,5 meter afstand te houden, zolang je allemaal dezelfde kant oploopt. Geef elkaar de ruimte! Met de routes zullen we aankomende weken daarmee rekening houden. Drukke plekken, verkeerslichten, enz. zullen we zoveel mogelijk vermijden.
 • Denken we dan ook even aan de looprichting, aangegeven op de vloer van Het Kristal? Denk niet dat doet een ander ook niet, dus...; we zijn er te gast.
 • Voorlopig na afloop geen gelegenheid om na te blijven en koffie of thee in de huiskamer te drinken. Daarover is overleg met Het Kristal nodig.
 • Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, ook als je gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
 • De wandelaar is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor deelname aan onze activiteiten.
Het belangrijkste is toch dat, we ondanks de beperkende maatregelen, als groep kunnen blijven wandelen. Bewegen is goed voor ons allemaal en zo hebben we ook een beetje sociaal contact. We gaan er vanuit dat we dit voor ons zelf en voor onze medemensen over hebben.

Koffie of thee en nazit nog even niet

De huiskamer van Het Kristal is voorlopig nog niet beschikbaar om na afloop een consumptie te nuttigen en bij te praten. We gaan er vanuit dat dit volgende week weer kan. Mocht het langer en duren en als het weer beter wordt, gaan we kijken of we onderweg zelf iets kunnen regelen. Nog even geduld en gewoon afwachten.

7 maart 2022: acht jaar wandelgroep

Op maandag 7 maart is het precies acht jaar geleden dat de wandelgroep is gestart. We kunnen rustig stellen dat, ondanks de nodige tegenslagen in de afgelopen jaren en die hebben overwonnen, wij nog steeds bestaan. Daar hebben we allemaal ons aandeel aan gehad. We zullen hier begin maart uiteraard aandacht aan besteden.

Wandelhumor in foto’s en tekeningen

De afgelopen twee weken is er bij onze wekelijkse e-mail op de donderdag een aantal tekeningen of foto's over opmerkingen of situaties die met wandelen te maken hebben toegevoegd: wandelhumor. Nu we weer aan de wandel gaan, zullen de illustraties niet meer aan de e-mail toegevoegd worden. Dat is jammer, want ik had er 16 klaar staan. Daarom besloten deze 16 voorlopig op de website te plaatsen.
wandelen9

Wandelroutes aanpassen?

De komende weken zal er aandacht gegeven worden aan de verschillende wandelroutes die we op de vrijdagen gebruiken. Onze Voetsporen. Er is in Zuidbroek en omgeving het nodige veranderd en waar nodig zullen de routes worden aangepast of geheel herzien. Extra werk maar gewoon noodzakelijk.

Volg ook de andere berichten op onze website!

Email Marketing Powered by MailPoet