7e jaargang, uitgave: woensdag 17 augustus 2022
nieuwsbriefzomer9
logo wandelgroep kristal 2022 rgb 300

NIEUWSBRIEF 53

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Extra wandeling op zaterdag 3 september

Zoals beloofd zijn er dit jaar nog twee extra wandelingen bij de wandelgroep. Te weten op zaterdag 3 september a.s. vanaf Het Leesten, als het weer niet meewerkt dan een week later als alternatief. De tweede staat gepland op zaterdag 22 oktober a.s. met als alternatief een week later.
De extra wandeling op 3 september is met vertrek vanaf Het Kristal om 9.00 uur en de wandeling start op het parkeerterrein van Het Leesten om 9.30 uur. Terugkomst bij Het Kristal verwachten we rond 12.30 uur. Er is dit keer maar één afstand en die is ongeveer 6,5 km. We gaan wandelen over en langs de heide bij Het Leesten en door het bosgebied van Het Gelders Landschap. Daarna via het Salamandargat (vennetje) door naar de Koppelsprengen met het kunstwerk Fossiele Regen. Via de heide aan de achterzijde van Het Leesten komen we weer terug bij het startpunt. Ook nu weer gaan we proberen om onderweg voor koffie/thee te zorgen.
Opgeven vanaf komende vrijdag, ook met opgave of je bereid bent met de auto te rijden vanaf Het Kristal, om wandelaars mee te nemen.
Op zaterdag 22 oktober vertrekt de wandeling bij kasteel Nijenbeek, langs de IJssel bij Voorst. We gaan dan wandelen door de Nijenbeekse en Voorster Klei. Ook dan weer vertrek om 9.00 uur vanaf Het Kristal. Opgeven kan vanaf begin oktober.

Kersen voor onze wandelaars

Op vrijdag 5 augustus jl. hadden we voor de wandelaars, die aanwezig waren tijdens de wandeling, gezorgd voor kersen (een doos van ruim 10 kg). Lekkere kersen van Fruitkwekerij Klomp in Twello. Zie de foto bovenin deze nieuwsbrief. Dit werd gewaardeerd door de wandelaars en ze namen allemaal ongeveer 350 gram lekkere, grote kersen mee naar huis. We mochten hierover veel complimenten ontvangen.
Alles geregeld door onze vrijwilligers en betaald uit onze Lief&Leed-pot.
IMG_2225

Niet wandelen maar toch koffie of thee!

Vrijdag 12 augustus jl. was het zo warm dat wij het niet verantwoord vonden om te gaan wandelen. Dit is in onze wekelijk e-mail op donderdag medegedeeld aan de wandelaars. Wel was er vanaf 10.30 uur gelegenheid koffie of thee te komen drinken. Daarvan hebben toch 22 wandelaars gebruik gemaakt en was het al met al een gezellige ochtend en de koffie of thee was nog gratis ook.

Volgend jaar in de zomer vroeger starten met wandelen?

Omdat het steeds vaker voor komt dat het te warm wordt om te wandelen, denken we er over om vanaf volgend jaar in de maanden juni, juli en augustus om 9.00 uur te starten. Dit vinden we een beter alternatief dan steeds op het laatste moment de wandeling niet door te laten gaan. Ook om elke keer een wisselend tijdstip te beginnen met wandelen is niet wenselijk. Het zal een kwestie van wennen zijn. Hierover volgt later meer informatie of we het echt invoeren. Laat maar weten wat je er van vindt.
10 uur - 09 uur

Wandelen in de hitte op oudere leeftijd

Lekker weer met tropische temperaturen is voor veel mensen genieten. Maar te veel hitte is niet goed voor de gezondheid en kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen bij de wandelgroep. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in uw omgeving. Lees verder...

Zo ga je om met extreme hitte

Extreme hitte is in Nederland allang geen uitzondering meer. En hoewel de meesten van ons prima bestand zijn tegen wat warmte, is het bij temperaturen boven de 30 graden celsius voor iedereen verstandig om een aantal maatregelen te nemen. Zodat je vooral kunt blijven genieten van mooi weer. Lees verder...

Vet verteer je beter als je rustig beweegt

Wie lichaamsvet kwijt wil door meer te bewegen en op internet zoekt hoe dat moet, vindt al snel de ontnuchterende wijsheid dat dat nauwelijks zoden aan de dijk zet. Dat bewegen eigenlijk alleen werkt in combinatie met minder eten.
Maar die wijsheid wankelt. Nieuw onderzoek laat zien dat rustig bewegen, zoals wandelen of een beetje joggen, een goede manier kan zijn om vet kwijt te raken. Zonder speciaal dieet, maar over een lange periode – van maanden.
Op de website Wandelen in Apeldoorn is hierover een aardig artikel verschenen.

Beveiligde media-gedeelte op onze website

Op onze website staat een gedeelte met verschillende media van onze wandelingen. De komende maanden zullen we weer eens iets op dit gedeelte toevoegen. Dat is na de coronatijd niet meer gebeurd. Eind van dit jaar willen we weer een compilatie van foto's maken, als videobeeld. Mocht je fotomateriaal hebben van tijdens onze wandelingen, stuur dit dan per e-mail en anderszins als origineel aan ons toe. Leuk dat we ze zien op WhatsApp, maar dan wordt de resolutie van de foto verkleind.
Dit gedeelte op de website is beveiligd met een wachtwoord. Mocht je wachtwoord niet meer weten, stuur even een berichtje en we sturen het toe.

Lees ook de andere berichten op onze website!

Email Marketing Powered by MailPoet