6e jaargang, uitgave: dinsdag 24 augustus 2021
nieuwsbrief zomer 4
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 44

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Groepswandelen al weer twee maanden mogelijk

Ja, na maanden van wachten, zijn we al weer twee maanden aan de wandel met gemiddeld circa 25 wandelaars en licht stijgend de afgelopen maand. De drie groepen waar we sinds kort aanhouden bevalt ons, als begeleiders, goed. Nog niet iedereen is teruggekeerd, maar dat kan ook met de vakantieperiode te maken hebben. Als je niet meer van plan bent mee te wandelen, laat het ons weten. Zoals bekend is er een deelnamestop, maar er komen nog steeds vragen om mee mogen te wandelen.

Nieuwe wandelbegeleider

We hebben de afgelopen weken een nieuwe wandelbegeleider kunnen verwelkomen. Emma Voerman, de vrouw van Joop Voerman, wandelt als begeleider met ons mee. De komende weken gaat zij bekijken of ze dit leuk vind en dit wil blijven doen. De al langer bij de groep zittende kennen haar al wel. Emma welkom bij de groep.
We zijn heel blij dat we er een extra begeleider bij hebben. Alle drie groepen gaan zo onderweg met twee begeleiders. Daardoor is het mogelijk ook binnen een groep beter met een wisselend tempo rekening te houden. We worden er allemaal niet jonger op...
Daarnaast kunnen we bij vakanties nog een beroep doen op onze ervaren wandelaars.

Gezellig even bijkletsen

Ook al weer een aantal maanden mogelijk, even gezellig bij praten onder het nuttigen van koffie of thee na het wandelen. Ook voor deze activiteit is er nog ruimte voor een extra paar handen. We willen niet te veel afhankelijk zijn van één persoon die van dit gebeuren af weet. Na afloop hebben we genoeg handen die samen er voor zorgen dat het weer opgeruimd wordt. Maar om het voor die tijd gereed te hebben, vraagt ook inzet. We kunnen en willen er niet vanuit gaan dat iedereen maar altijd aanwezig is. Roulatie is dan ook een goede mogelijkheid...

Wandelen in drie groepen

We wandelen in drie groepen, zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen tempo kan wandelen. Elke groep heeft indien beschikbaar altijd twee begeleiders.
A. de vlotte wandelaars, die gemiddeld 6 tot 7 km wandelen;
B. de gewone wandelaars, die gemiddeld 5 tot 6 km wandelen;
C. de rustige wandelaars. die gemiddeld 4 tot 5 km wandelen.
De groepen vertrekken gewoon vanaf 10.00 uur, een paar minuten na elkaar. Zorg dat je eventueel water bij je hebt. Onderweg wordt dan ook een drinkpauze ingelast en als het nodig is.

Maatregelen groepswandelen

  • Start vanaf 10.00 uur, wandelen in drie groepen. De afstand is niet belangrijk, maar de tijd dat je in beweging bent.
  • In Het Kristal geldt een looprichting. Volg deze op, ook in het belang van de bewoners en andere gebruikers. Desinfecter je handen bij binnenkomst in de huiskamer!
  • Verzamelen vanaf september in de huiskamer vanaf 9.45 uur. Een vaste zitplaats is dan wel vereist. Er kan ook buiten gewacht worden of beperkt in de hal. Bijna iedereen weet vanaf donderdag voorafgaand of we via de voor- of achteruitgang vertrekken. Mocht het de eerste weken van september toch nog mooi weer zijn, dan blijven we gewoon buiten wachten. Goed te doen toch?...
  • Voorlopig geldt tot eind september dat maximaal 24 wandelaars kunnen blijven voor de nazit met koffie of thee in de huiskamer, excl. begeleiders. Een vaste zitplaats is ook dan steeds vereist. Desinfecteer je handen bij binnenkomst in de huiskamer! Eind september kijken we wel weer verder.
  • De corona-regels zijn nog steeds leidend. Meer informatie hierover is hier te vinden. Afstand van 1,5 meter blijft de regel. Ook als we bij het wandelen even moeten stilstaan!
  • De wandelaar is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor deelname aan onze activiteiten. Heb je corona-gerelateerde klachten dan blijf je thuis!
nieuwsbrief zomer 5

Wandelgroep 7,5 jaar

Op 7 september 2021 bestaat onze wandelgroep 7,5 jaar. Gestart op 7 maart 2014 en nog steeds aan de wandel vanaf Het Kristal. Op vrijdag 10 september zal er daarom aandacht aan besteed worden. Hoe we dat doen, laten we nu nog even in het midden. Het zal bescheiden worden gevierd, je merkt het vanzelf als je aanwezig bent...

Geen extra wandelingen dit jaar

Na overleg is er toch voor gekozen dit jaar geen extra wandelingen op de zaterdag te organiseren. De nu geldende maatregelen, maar eventueel ook de weer strengere maatregelen, maakt het moeilijk om dit te doen. Voorzichtigheid en gezond verstand blijft ons uitgangspunt. We behoren zelf ook allemaal tot de risicogroep.
Je kunt wel tijd besteden aan de voorbereiding en dan vlak voor de datum van de wandeling toch moeten besluiten om het niet te doen. Dat is dan zonde van de tijd die er toch ingestoken moet worden.

Wandelen in Apeldoorn

Wil je meer informatie over de komende wandelmogelijkheden in Apeldoorn, neem dan eens een kijkje op de website Wandelen in Apeldoorn. Daar is altijd wel iets te vinden met nieuwsberichten en een agenda over wandeltochten in de komende maanden.

Informatiecentrum 't Leesten

Het informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer is gevestigd in het Bospaviljoen ’t Leesten. Je kunt hier terecht voor de mooiste wandel- en fietsroutes door het Hoenderlose en Ugchelse bos. Als Veluwe transferium is ’t Leesten een uitstekend startpunt waar je kunt parkeren om wandelend of fietsend naar bijvoorbeeld Radio Kootwijk of de schaapskooi in Hoog Buurlo te gaan en zo de Veluwe te verkennen. Verder zijn er activiteiten, een expositie, een souvernirwinkel, speelbos en de Brasserie 't Leesten.
nieuwsbrief zomer 3
In het bospaviljoen vind je Brasserie ‘t Leesten waar je terecht kunt voor koffie en wat lekkers. Er is een groot buitenterras met zicht op de speelkuil en een serre met open haard. U kunt hier 7 dagen in de week terecht vanaf 9.30 uur. Gratis parkeren en tal van fiets en wandelmogelijkheden.
Al met al een mooie gelegenheid om daar eens een wandeling te maken en na de wandeling even bijkomen op het terras of in het paviljoen. Echt de moeite waard! Nu is het nog de tijd om te genieten van de bloeiende heide en straks van de paddestoelen en het verkleurende bos. Want de herfst komt er eerder aan dan je denkt!

Volg ook de andere berichten op onze website!

Email Marketing Powered by MailPoet