6e jaargang, uitgave: woensdag 17 november 2021
nieuwsbrief herfst 2
logo wandelgroep kristal 2022 rgb 300

NIEUWSBRIEF 47

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Weer extra maatregelen voor het groepswandelen

Na de persconferentie op vrijdag 12 november jl. gaat er helaas weer het een en ander veranderen. De maatregelen worden aangescherpt en dat heeft ook weer gevolgen voor de wandelgroep. De maatregelen gaan voorlopig gelden voor drie weken. Daarna zien we verder. De volgende persconferentie is gepland op vrijdag 3 december.
Hieronder geven we aan wat de wijzigingen allemaal voor de wandelgroep betekenen.
 • Allereerst het goede nieuws: We blijven wandelen, maar wel aangepast.
  De A-groep (±6,5 km, vlotte wandelaar) vertrekt om 09.50 uur (tien voor tien);
  De B-groep (±5,5 km, gewone wandelaar) vertrekt om 10.00 uur;
  De C-groep (±4,5 km, rustige wandelaar) vertrekt om 10.10 uur (tien over tien).
 • Verzamelen buiten naast de hoofdingang, maximaal 10 minuten voor vertrek. Mocht het echt slecht weer zijn dan kan er in de huiskamer gewacht worden, maar een mondkapje is dan verplicht. Dit doen we liever niet om rekening te houden met de andere bewoners of gebruikers van Het Kristal.
 • De 1,5 meter regel houden we bij het verzamelen en eventueel wachten onderweg aan. Tijdens het wandelen zelf is het niet direct nodig om 1,5 meter afstand te houden, zolang je allemaal dezelfde kant oploopt. Geef elkaar de ruimte! Met de routes zullen we aankomende weken daarmee rekening houden. Drukke plekken, verkeerslichten, enz. zullen we zoveel mogelijk vermijden.
 • Denken we dan ook even aan de looprichting, aangegeven op de vloer van Het Kristal? Denk niet dat doet een ander ook niet, dus...; we zijn er te gast.
 • Voorlopig na afloop geen gelegenheid om na te blijven en koffie of thee in de huiskamer te drinken.
 • Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, ook als je gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
 • De basisregels vind je hier. Er is ook een samenvatting in beeld beschikbaar.
 • De wandelaar is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor deelname aan onze activiteiten.
Het belangrijkste is toch dat, we ondanks de beperkende maatregelen, we als groep kunnen blijven wandelen. Bewegen is goed voor ons allemaal en zo hebben we ook een beetje sociaal contact. We gaan er vanuit dat we dit voor ons zelf en voor onze medemensen over hebben. We willen er vanaf(!) en zorgen er daarmee ook voor dat de medische zorg niet nog meer onder druk komt te staan.

Extra aandacht en activiteiten blijven onzeker

Het einde van het jaar 2021 komt in zicht. Bij de wandelgroep hebben we, net als andere jaren, dan ook weer een aantal activiteiten gepland. Door de nu weer aangescherpte maatregelen moeten we dit allemaal nog even nader bekijken wat er allemaal wel of niet mogelijk is. In de nieuwsbrief kunnen we dit helaas niet vermelden door alle onzekerheid voor de komende weken.

Geplande extra activiteit gaat niet door

Op vrijdag 3 december hadden we het plan om na afloop van de wandeling erwtensoep en roggebrood met spek te serveren. Dit kan met de huidige maatregelen helaas niet door gaan. Dit wordt verschoven naar de eerste maanden van het nieuwe jaar.

Wandelen in de maand december

Voorlopig blijven de volgende activiteiten nog even bestaan. Op vrijdag 17 december is er aandacht voor de kerst. Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december kan er gewandeld worden, als men dat wilt. Even een frisse neus blijven halen is gewoon belangrijk. Dan komt ook onze traditionele oliebol onderweg wel weer van pas. Als laatste melden we alvast vrijdag 7 januari onze nieuwjaarstoast!

De griepprik halen of niet? Gewoon doen!

Het griepseizoen staat voor de deur, dus tijd voor de griepvaccinatie. Een griepprik halen is juist nu een must. Gaan we de griepprik halen of niet? Niet eerder was deze vraag zo lastig te beantwoorden. Zeker is dat we dit jaar slechter bestand zullen zijn tegen de griep en dat het griepvaccin minder trefkans heeft. Prik of niet, het helpt in ieder geval om de coronaregels nog wat langer aan te houden.
Lees verder...

Lees ook de andere berichten op onze website!