6e jaargang, uitgave: woensdag 21 april 2021
nieuwsbrief voorjaar 7
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 39

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Nog steeds niet als groep aan de wandel…

Wat gaat de komende maanden ons brengen? Daarover is nu nog niets te zeggen. Eerst vaccineren. Het aantal ouderen dat al een of zelfs twee keer is gevaccineerd neemt gestadig toe. Dat biedt voor de komende maanden toch wel enig perspectief. Zodra er meer versoepelingen aankomen, zullen we ook weer met het samen wandelen beginnen. We blijven de moed er in houden en gaan gewoon door. Met aandacht voor de groep, totdat we weer samen kunnen wandelen en na afloop iets drinken. Binnenkort gaan we als begeleiders kijken hoe we, als het weer mag, kunnen opstarten met de groepswandelingen.
Het is en blijft nog steeds belangrijk om een beetje sociaal naar elkaar om te kijken. Gelukkig komen we onderweg steeds meer koppeltjes tegen in Park Zuidbroek, vooral op de vrijdagmorgen. Een mooie ontwikkeling, gewoon volhouden, toch?

Problemen met vervoer bij vaccinatie?

Als er wandelaars zijn die zelf geen vervoer hebben om naar een priklocatie te gaan. Of dat niet alleen willen doen. Laat ons dat weten en dan kijken we of wij daar een rol in kunnen spelen. Altijd bereid om even bij te springen en vervoer verzorgen.
Logo-Alleen-Samen-RGB_png

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten.
De Rijksoverheid heeft een stappenplan opgesteld. De stappen zijn op hoofdlijnen en op z’n vroegst mogelijk op onderstaande datums. Deze datums hangen af van het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen. Daarnaast gelden per sector voorwaarden voor opening, zoals een maximum aantal bezoekers.
Verder lezen?
soms heel even

Voorjaar en de eikenprocessierups

De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. In de maanden mei, juni en juli zijn op veel eikenbomen in vrijwel heel Nederland behaarde rupsen te vinden. De rupsen gaan ’s nachts groepsgewijs – in processie – op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups. Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.
Verder lezen?

Hersenen in conditie door uitdaging

Het is belangrijk om je brein te blijven uitdagen, blijf het met oefeningen fit houden. Dat geldt voor alle leeftijden en elke leefstijl. Alleen, samen of in een groep.
Onderstaand een aantal websites die je daarbij helpen of uitdagen.
Raadsels en puzzels
Raadsels nu
Quizzo
Brain Gymmer
Groepsspellen
Neurocampus
Hersencoach

Spelletjes zorgen voor gezelligheid en plezier

Maar voor ouderen die graag spelletjes spelen, zijn de speelborden of pionnetjes vaak te klein en de afbeeldingen te kinderachtig. Het bracht de mensen van bijvoorbeeld Spelplus en Nevospel op het idee om spelletjes te ontwikkelen die passen bij de leefwereld van ouderen. Verpleeghuizen en verzorgingshuizen zijn er blij mee. Maar ook thuis zijn deze spellen leuk om te spelen. Op de website van IkWoonLeefZorg is daar meer informatie over te vinden.

Volg ook de andere berichten op onze website!

Email Marketing Powered by MailPoet