6e jaargang, uitgave: dinsdag 29 juni 2021
foto klaprozen
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 43

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Groepswandelen weer begonnen!

Na een aarzelend begin zijn we vanaf 21 mei 2021 weer als groep aan de wandel. In de eerste weken nog wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Naast de voltallige begeleiding waren er de eerste week 10 wandelaars. De daarop volgende weken werd dit langzaam groter. Zelfs half juni met het hele warme weer was er toch belangstelling om weer samen te wandelen. De komende weken zal het aantal deelnemers wel verder stijgen.
Ook onze koffie- en theevoorziening is weer opgestart. We kunnen na de wandeling weer gezellig even bijpraten bij een kopje koffie of thee. Bij ons nog steeds voor dezelfde prijs als voor de coronatijd. Gewoon water mag natuurlijk ook.
Verder lezen...?

Maatregelen groepswandelen vanaf 2 juli a.s.

  • Start vanaf 10.00 uur, voorlopig blijven we wandelen in drie groepen. De afstand is niet belangrijk, maar de tijd dat je in beweging bent.
  • In Het Kristal geldt een looprichting. Volg deze op, ook in het belang van de bewoners en andere gebruikers.
  • Opgeven voor het wandelen niet meer nodig.
  • Voor de maand juli nog wel opgeven voor de koffie of thee na het wandelen.
  • Verzamelen voorlopig nog buiten aan de kant van de voormalige Brasserie vanaf 9.45 uur. DUS NIET BINNEN. Toiletten gewoon bereikbaar, ook na afloop.
  • Voor de maand juli geldt dat maximaal 24 wandelaars kunnen blijven voor de nazit met koffie of thee in de huiskamer, excl. begeleiders. Een vaste zitplaats is nog vereist. Eind juli kan deze regel waarschijnlijk vervallen.
  • Opgeven bij John de Jager, het liefst per e-mail (info@wandelgroephetkristal.nl), WhatsApp of telefoon mag ook. Aanmelden vanaf de donderdag voorafgaand tot uiterlijk donderdag 20.00 uur. De wandelaar krijgt bericht of hij/zij kan blijven voor de nazit.
  • In juli nog elke week, alleen voor de nazit, opnieuw aanmelden, daarna zien we wel verder. De corona-regels zijn altijd leidend. Meer informatie hierover is hier te vinden. Afstand van 1,5 meter blijft de regel. Ook als we bij het wandelen even moeten stilstaan!
  • De wandelaar is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor deelname aan onze activiteiten.

Wandelen in drie groepen

We zijn in juni gestart met wandelen in drie groepen, zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn eigen tempo kan wandelen.
A. de vlotte wandelaars, die gemiddeld 6 tot 7 km wandelen;
B. de gewone wandelaars, die gemiddeld 5 tot 6 km wandelen;
C. de rustige wandelaars. die gemiddeld 4 tot 5 km wandelen.
De groepen vertrekken gewoon vanaf 10.00 uur, een paar minuten na elkaar. Zorg, zeker bij warm weer, dat je water bij je hebt. Onderweg wordt dan ook een drinkpauze ingelast en als het nodig is, zelfs twee.

Is er een nieuw medicijn tegen alzheimer?

Vrijwel alle media schrijven over een nieuw medicijn tegen de ziekte van Alzheimer, na de bekendmaking dat het middel aducanumab in Amerika is goedgekeurd voor gebruik. Die goedkeuring is opvallend, want er was de laatste jaren veel twijfel over de werkzaamheid van het medicijn. Er is zelfs nog altijd geen officiële publicatie van de onderzoeksresultaten.
Verder lezen...?

Kriebel in je benen en een drang om ze te bewegen?

Zolang je rondloopt, gaat het wel. De problemen beginnen pas als je stilzit. De jeuk, kriebel en het prikkelende gevoel in je benen. Je móet je benen bewegen. Herkenbaar? Dan heb je misschien last van het Restless Legs Syndrome (RLS).
Je zit net lekker en dan beginnen je benen te prikkelen. Sommige mensen vergelijken het gevoel met insecten die in je benen kruipen. Bewegen helpt, maar niet voor lang. Een eindje lopen verlicht de klachten, maar zo gauw je weer zit, komt het terug. Hoe langer je rust, hoe erger het wordt.
Op de website van Gezondheidsnet is hier meer over te lezen.

Volg ook de andere berichten op onze website!