6e jaargang, uitgave: zaterdag 27 maart 2021
nieuwsbrief voorjaar 2
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 38

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Nog steeds niet aan de wandel…

Wat gaat de komende maanden ons brengen? Daarover is nu nog niets te zeggen. Eerst vaccineren. Sommige deelnemers hebben de tweede vaccinatie al gehad, andere nog niets. We blijven de moed er in houden en gaan gewoon door. Met aandacht voor de groep, totdat we weer samen kunnen wandelen en na afloop iets drinken. Wij vinden het belangrijk om een beetje sociaal naar elkaar om te kijken.

Soepel naar de zomertijd

In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart 2021 gaat de zomertijd weer in: de klok gaat een uur vooruit en we moeten eerder uit de veren. Moeite om te onthouden of de klok vooruit of achteruit gezet moet worden? Onthoud dan één van de twee ezelsbruggetjes: Voorjaar = klok Vooruit; Wintertijd = je Wint er tijd mee, klok achteruit. Maar is de zomertijd nog wel van deze tijd? En als je weet dat je de eerste dagen last hebt van de overgang van wintertijd naar zomertijd, wat kun je daar dan aan doen?
Verder lezen?

Problemen met vervoer bij vaccinatie?

Als er wandelaars zijn die zelf geen vervoer hebben om naar een priklocatie te gaan. Of dat niet alleen willen doen. Laat ons dat weten en dan kijken we of wij daar een rol in kunnen spelen. Altijd bereid om even bij te springen en vervoer verzorgen.
Logo-Alleen-Samen-RGB_png

Lentebolletjes en gevuld paaseitje

Op 7 maart jl. bestond onze wandelgroep 7 jaar. Dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Ook de lente begint op zaterdag 20 maart, gevolgd begin april met Pasen. Al met al genoeg redenen om weer iets te doen voor onze wandelaars. Onze creatieve afdeling is de afgelopen maanden druk geweest om weer een prachtige paasverrassing te maken. Het resultaat mag er zijn, complimenten. Daarnaast hebben we een mooi potje met lentebolletjes bij de bloemist gevonden. Dit is door onze inpakafdeling van een mooi papiertje en strikje verpakt. Op vrijdag 12 maart is dit door onze pakketdienst bij alle wandelaars afgegeven, rekening houdend met de corona maatregelen.
Altijd weer een mooi moment om de blije gezichten te zien dat ze een van ons weer zien en dat we dit komen brengen. Nu nog even afwachten of ze bloeien met de Pasen. Veel bedankjes hebben we al ontvangen bij het rondbrengen en via e-mail, telefoon en Whatsapp. Graag gedaan en we kunnen er weer even tegen.
7jaar-lente-pasen

Pasen 2021

Eerste en Tweede Paasdag worden dit jaar op zondag 4 en maandag 5 april 2021 gevierd. Pasen valt jaarlijks tussen 22 maart en 25 april op de eerste zondag (en maandag) na de volle maan na het begin van de lente. Pasen is niet elk jaar op dezelfde zondag, maar grof gezegd op de eerste zondag die volgt op de volle maan na het begin van de lente, maar geheel nauwkeurig is die definitie niet. De exacte datum van Pasen wordt berekend volgens de kerkelijke (christelijke) kalender.

Pesach

De precieze herkomst van het woord Pasen is niet helemaal met zekerheid te achterhalen. Vermoedelijk staat het in verband met het joodse feest ‘Pesach’. Met dit feest herdenken de Joden de Exodus uit Egypte en daarmee hun bevrijding van de slavernij. Pesach begint met de Sederavond, de avond van 14 nisan, en duurt zeven of acht dagen. Het feest gaat traditioneel gepaard met het slachten van een lam, het eten van ongezuurd brood en het drinken van wijn.
De oorsprong kan ook liggen in het Latijnse woord ’pascua’, dat weide betekent en op die manier zou verwijzen naar de lente. De Duitse en Engelse woorden voor Pasen - respectievelijk Ostern en Easter - zouden bovendien te herleiden zijn tot de oud Germaanse godin van de vruchtbaarheid: Eostre.
Verder lezen?

Pasen - Voorjaar

Het frisse groen op jonge twijgen


een tere tak met bloesemknop


de natuur spreekt en zal niet zwijgen


de lente volgt de winter op


Pasen schenkt ons weer nieuw leven


het oude is voorbij gegaan


een licht wordt ons gegeven


om in het donker op te staan


Pasen opent dichte deuren


een voorportaal is ons bereid


een leven vol van lentekleuren


een vleugje van de eeuwigheid


Elly Mans-Los

Volg ook de andere berichten op onze website!