6e jaargang, uitgave: woensdag 3 maart 2021
nieuwsbrief winter 8
logo wandelgroep kristal 2021 rgb

NIEUWSBRIEF 37

Samen wandelen is goed voor je gezondheid en om sociaal actief te blijven!
Park Zuidbroek, Vellertheuvel, Mheenpark, Drostendal, Kanaal Noord, GGNet, Osseveld, Laag Buurlo

Nog steeds niet aan de wandel…

Wat gaat de komende maanden ons brengen? Daarover is nu nog niets te zeggen. Eerst vaccineren. We blijven de moed er in houden en gaan gewoon door. Met aandacht voor de groep, totdat we weer samen kunnen wandelen en na afloop iets drinken. Wij vinden dit belangrijk om een klein beetje sociaal naar elkaar om te kijken. Ons 7-jarig jubileum komt dichterbij (7 maart 2021) en zijn nog steeds niet aan de wandel en ook niet even koffie/thee drinken na afloop. Dat houdt ook in dat ons geldpotje niet veel toelaat en we dit jaar geen actie ondernemen op komende vrijdag. Helaas het is niet anders, maar we blijven optimistisch naar de toekomst.

Problemen met vervoer bij vaccinatie?

Als er wandelaars zijn die zelf geen vervoer hebben om naar een priklocatie te gaan. Of dat niet alleen willen doen. Laat ons dat weten en dan kijken we of wij daar een rol in kunnen spelen. Altijd bereid om even bij te springen en vervoer verzorgen.
Logo-Alleen-Samen-RGB_png

Houd jij je goed genoeg aan de coronaregels?

De pandemie maakt bij iedereen iets anders los. De een staat schreeuwend in het gangpad omdat mensen geen afstand houden, terwijl de ander demonstratief zonder mondkapje naar binnen wil. En dan zijn er ook nog mensen die de ene keer braaf de regels volgen, maar ze de andere keer voor het gemak negeren.
Niet iedereen volgt de coronamaatregelen even nauwgezet op. Dat leidt soms tot conflicten, ook binnen gezin of families.
Op de website van Quest leggen zij je in een test tien scenario's voor. Hoe zou jij reageren? Doe de test en kom erachter welk coronatype jij bent.
Naar de test?

Geheugentraining voor ouderen

Op zoek naar goede geheugentraining voor ouderen? Wanneer u op leeftijd raakt, kan het soms gebeuren dat uw geheugen u in de steek laat. Natuurlijk wilt u dit graag voorkomen. Geheugentraining spelletjes voor ouderen zijn dan een uitstekende manier.
We staan er maar weinig bij stil, maar er zijn misschien maar weinig zaken in ons lichaam die we zo vaak gebruiken als ons geheugen. Uit onderzoek is gebleken dat geheugentraining voor ouderen kan helpen om mentaal langer gezond te blijven. Het is dan ook goed om dit steeds bij te houden en echt structuur in de geheugenspelletjes te krijgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op drie vaste dagen van de week oefeningen voor uw geheugen te doen of om elke dag een bepaald tijdstip hiervoor te reserveren.
Verder lezen?

Beeld en Geluid bij je thuis

Ook vanuit huis kun je genieten van de collectie! Bekijk nostalgische televisie, mooie docu’s, (korte) films en meer via onze online kanalen en lees interessante mediaverhalen. 'Beeld en Geluid' is dé plek waar media samenkomt. Een van de grootste archieven ter wereld en zij bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.

Heimwee TV

In samenwerking met de NPO brengt Heimwee TV legendarische programma’s die het (terug)kijken waard zijn nu velen aan huis gekluisterd zijn. Met onder andere Floris, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, Koefnoen en nog veel meer.

Meer uit het archief

Op het YouTube-kanaal vind je uren collectiemateriaal. Verlies jezelf in de vele merkwaardige nieuwsitems, historische tijdsbeelden, indrukwekkend oorlogsmateriaal en grappige curiosa.
Verder lezen?

Feiten, cijfers en grafieken van gemeente Apeldoorn

De website 'Alle Cijfers' biedt duidelijke informatie op basis van 'open data'. Open data verwijst naar alle openbare gegevens die overheden en andere partijen beschikbaar stellen. Er zijn overzichten per regio, zoals wijken en buurten, en overzichten per onderwerp, zoals onderwijs of migratie. Duidelijke informatie in cijfers en grafieken
Op basis van bronnen van veel verschillende officiële leveranciers van open data. Heel veel bronnen gecombineerd in handige overzichten. Beschikbaar met meer dan 100 onderwerpen voor de wijken, buurten en postcodes per gemeente. Of als rapportage per buurt.
Verder lezen?

Volg ook de andere berichten op onze website!